Auvergnestraat 18

Binnenkort te koop

Een van de eerste huizen gebouwd na het slechten van de vesting rondom de stad. Het huis is samen met nr. 16 en 20 gebouw in 1886 als een 3-tal officierswoningen.

De woning is in de periode van 2012 tot 2020 grondig gerenoveerd waarbij aan het zicht onttrokken historisch interessante elementen weer in ere hersteld zijn. Onder andere de originele vloer van cementtegels in de gang en de monumentale stucplafonds in de woonkamer op de begane grond. De trap van begane grond naar de verdieping was in het verleden uitgenomen. Bij de renovatie is de trap weer op de oorspronkelijke positie gereconstrueerd. De trap naar de 2e verdieping is nog de oorspronkelijke uit de bouwtijd.

Tijdens de renovatie kwam nog oude katoenen bedrading, boven de plafonds. Dit is uiteraard volledig vernieuwd naar hedendaagse normen. Zo ook de meterkast welke compleet vernieuwd is. De keuken is uitgerust met een gaskookplaat, maar de voorbereiding voor elektrisch koken is reeds voorzien.

Duurzaamheid

Het pand heeft een forse verduurzamingsslag gemaakt. In de voorgevel zit extra akoestisch isolerend dubbel glas. de achtergevel is ook uitgevoerd in HR++ beglazing. De schil is daarnaast volledig na-geïsoleerd en het pand wordt verwarmd door een hybride warmtepomp. Warmtapwater wordt door het gasgevoede deel van de warmtepomp voorzien. De begane grond en badkamer worden verwarmd middels vloerverwarming, met ruimtethermostaten per vertrek. Ook de radiatoren in de overige verblijfsruimten zijn voorzien van individueel na te regelen thermostaatknoppen. Het toegepaste systeem is Watts Vision.

Keuken

De aanbouw met de keuken is in 2016 volledig vernieuwd waarbij een groot glasvlak is gerealiseerd met een taatsdeur die toegang tot de stadstuin geeft. Ondanks de relatief compacte afmetingen van de keuken zorgt het glasvlak dat deze ruimer aanvoelt dan ze is.

Badkamer

De badkamer is voorzien van een cementdekvloer met vloerverwarming, afgewerkt met pvc. Wit sanitair met zwarte accenten en een ruim ligbad aan het raam.

Hoofslaapkamer

Aan de voorzijde is de ruime hoofdslaapkamer gesitueerd. Deze strekt zich uit over de hele breedte van het pand met 3 grote ramen. Hier zit je eerste rang bij de Vastenavendoptocht. De oorspronkelijke houten vloer is hier nog aanwezig, aangevuld met een antieke houten schouw.

Unique selling points

Een energiezuinig huis met veel authentieke elementen en eigentijdse toevoegingen. Een fijne beschutte tuin, weliswaar op het noorden, maar door de diepte achterin goed in bezonning. Veel ruimte met grotere en kleinere (slaap)kamers.

Voor de vasteavendliefhebbers ligt het pand in een illuster rijtje van oud bewoners. Op nr. 16 was oud Grootste boer Wim van Vliet woonachtig en Louis Weijts heeft op nr. 20 gewoond.

Nog niet op foto

De hal, toilet en ruime woonkamer op de begane grond. De 1e kinderkamer en inloopkast op de eerste verdieping. De open zolder, 2e kinderkamer en technische ruimte op de tweede verdieping en de slaapkamer in de kap. En natuurlijk nog een compacte kelder aan de straatzijde.

Bij interesse kunt u per mail contact opnemen.