Omgevingsdialoog Huijbergsestraat 3-9

Op een redelijke termijn heeft de eigenaar van de panden Huijbergsestraat 3 tot 9 het plan opgevat deze te gaan verbouwen en verbeteren. De galerij aan straatzijde gaat verdwijnen en de voorgevels worden weer teruggebracht naar de oude rooilijn. De bestemmingen worden deels herzien, de (al langer leegstaande) winkels worden omgezet naar woonbestemmingen.

Nr. 3-5 krijgt op de begane grond weer een woning; de bovenhuizen blijven ongewijzigd, behoudens dat de balkons vergroot worden.
Bij nr, 7 wordt alleen de voorgevel gecompleteerd, de winkelfunctie blijft hier behouden.
Bij nr. 9 wordt de gevelopbouw vernieuwd, waarbij op de begane grond een praktijkruimte of een woning komt; op de verdiepingen erboven wordt één nieuwe woning gemaakt.
De dichtgebouwde erven worden deels weer ‘geopend om hier stadstuinen te realiseren.

Wellicht wilt u er meer van weten. Onderstaand zijn de ontwerptekeningen in te zien. Daarnaast wordt er voor de omwonenden en belanghebbenden een avond georganiseerd waarbij de plannen toegelicht worden en vragen gesteld kunnen worden.

datum: 1 februari 2024
tijd: 19u30 tot ca. 20u30
locatie: Huijbergsestraat 5

Indien u hierbij aanwezig wilt zijn verzoeken we u om u via het onderstaande formulier, of per mail aan te melden. In verband met administratie van deelnemers graag met naam en adres.